İlçemizde bulunan sağlıksız, saldırgan ve küpesiz sokak hayvanlarımızı Destek Hizmetleri personeli ile Trabzon Büyükşehir Belediyemize ait barınağa götürmekteyiz.
 
Yasalara göre barınağa götürdüğümüz sokak hayvanları sayısı kadar ilçemize tedavisi tamamlanmış küpeli köpekler verilmektedir.
 
Bu sokak hayvanlarımız; insanların daha az olduğu, beslenme konusunda daha rahat oldukları ve doğal yaşam ortamlarına uygun yaşayabilmeleri için ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan Zigana vadisi Başar- bekçiler mevkiine bırakılmaktadır.
Ayrıca bu bölgede 10'un üzerinde et tesisi bulunmakta, belediyemiz ile tesisler arasında yapılan çalışma sonucunda tesislerin et atıkları sokak hayvanlarımıza verildiği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyemizce mama istasyonlarının bulunduğu, belediyemizce düzenli besleme çalışması gerçekleştirildiği, hayırsever ve hayvan sever vatandaşlarımızın da düzenli besleme yaptıkları bir bölgedir.
 
İddia edildiği gibi fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı ayrıca da bu bölgeye usulsüz olarak başka yerlerden getirilen köpeklerinde bırakıldığı belediyemizce bilinmektedir.
 
Tüm bunlara rağmen belediyemiz bu bölgede her zaman yaptığı gibi besleme çalışması yapmaya devam edecektir. İddia edildiği gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.