Egemen kayıtsız
şartsız milletindir!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Maçka’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında anma etkinlikleri düzenledi. Düzenlenen programda Programa katılan Belediye Başkanı Koray Koçhan, kısa bir konuşma yaparak, 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında yaşananlara değindi.

Belediye önünde toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Koçhan, “Bugün 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris’te o akşam kaldığı otele giderek ziyaret ettim. O otelde bu olaylar gerçekleştirdiğinde otel sahibinin benim hızlı teknem var. Sizi onunla kaçırabilirim dediğinde Cumhurbaşkanımızın ise, “Asla, öleceksem vatanımda öleceğim” dediği günün adıdır 15 Temmuz. Silahların insanların imanlarına galip gelemediği günün adıdır 15 Temmuz. Milletin demokrasisine sahip çıktığı gündür o gün. Meclis bombalanırken, Meclisin bağrında ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazısının yakıştığı gecenin adıdır. 15 Temmuz. 15 Temmuz sıradan bir gece değildir. 15 Temmuz bu milletin imanı ve vatan sevgisi ile koskoca tankların önüne yattığı günün adıdır 15 Temmuz. Milletin imanının ve vatan sevgisinin her türlü silahtan güçlü olduğunu dünyaya gösterdiği günün adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz bu milletin destanlarından bir tanesidir. Cumhurbaşkanımız talimatı ile tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı önce parti binamızda başlayan kalabalık, her dakika artarak belediyemizin önünde devam ettiği milletin meydanları doldurduğu gecenin adıdır 15 Temmuz. Ben böyle aziz milletin evladı olmaktan ve millete hizmete etmekten, hepsinden önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin partisinden ve yolundan yürümekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Ben öldükten sonra bırakacağım en büyük şereftir. 6 masa değil istedikleri kadar masa kursunlar, bu milletin içinden çıkan lider Recep Tayyip Erdoğan ile bu millet yan yana olduğu sürece
  milletimizin istikbal mücadelesine asla engel olamayacaklar. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutluyorum. Şehitlerimize saygı minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, “15 Temmuz deyince hepimizin hafızasında sıcak olan olaylardan bahsediyoruz. Darbeleri hepimiz tarih kitaplarında okuyarak, yaşlılarımızdan dinleyerek büyüdük. Ama 15 Temmuz öyle bir tarihi olay ki burada bulunan herkes 15 Temmuz canlı tanığıdır. 15 Temmuz ben 3 kısma ayırıyorum. Birinci olarak devletin ve milletin manevi desteği ile kendilerine bir şekilde alarak devletin önemli kadrolarında yer alan FETÖ terör örgütü mensupları devletin ve milletin kendisine sağladığı imkanları milletimize karşı çevirdiler. O gün devletimiz ve milletimizin karşısına düşman olarak çıktılar. Muhtemelen o gece kendilerine karşı milletimizin bu tür karşı çıkacaklarını beklemiyorlardı. O gece aziz Türk milleti toplara, tanklara karşı gövdesini siper ettiler.  İkinci olarak bu aziz millet, devletimize, bayrağımıza, demokrasimize ve seçilmiş iktidarımıza her daim sahip çıktı. Üçüncü olarak bu olay bizlere çok önemli ders verdi. Bundan devletimizde görev alacak kişilerin bağlılığı sadece devlete olmalıdır. Bu aziz vatan hepimizin omuzlarında yükselecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.